RABO RONDE VAN LEKKERKERK

Stichting Wielercomité Lekkerkerk

Lekkerkerk verwelkomt Zuid-Afrikaans en Nederlands kampioene

De kampioene van Zuid-Afrika, Frances Janse van Rensburg, doet dit jaar mee aan de Ronde van Lekkerkerk. Op Hemelvaartsdag staat ze in haar kenmerkende witte tenue met daarop de vlag van haar land aan de start in de 59e editie van de wielerronde. Daarnaast mag de organisatie ook een Nederlands kampioene verwelkomen. Rixt Hoogland, de nationaal kampioen bij de elite wielrensters zonder contract, heeft zich namelijk ingeschreven voor het criterium.

Janse van Rensburg rijdt voor de Franse wielerploeg Stade Rochelais Charente-Maritime. Ze werd in januari voor het tweede jaar op rij kampioene van Zuid-Afrika in de wegwedstrijd. Dit jaar kwam ze onder meer al in actie in Parijs-Roubaix. In aanloop naar de Ronde van Lekkerkerk rijdt Janse van Rensburg nog enkele Spaanse topkoersen. Hoogland laat zich al enkele jaren opmerken in het nationale circuit. Afgelopen zomer veroverde ze de Nederlandse titel door op Drentse VAM-Berg het snelste te sprinten van een kopgroep, waarbij ze Deborah Veerman van De Waardrenner naar het zilver verwees.

De eerder aangekondigde Portugese kampioene Daniela Campos kan helaas toch niet starten in Lekkerkerk. Ze kwam afgelopen week ten val in de Vuelta a Espana en heeft daarbij haar sleutelbeen gebroken. De organisatie wenst haar een spoedig herstel toe.

Foto: Daan van Overveld - Frances Janse van Rensburg in actie in Parijs-Roubaix

 

Maandag, 8 Mei