RABO RONDE VAN LEKKERKERK

Stichting Wielercomité Lekkerkerk

Moonen, Buurman en Jongerius starten ook in Lekkerkerk

In navolging van Lucinda Brand en Ellen van Dijk, komen meer prominente rensters aan de start in de 58e Ronde van Lekkerkerk. Onder hen is Claudia Jongerius, die bij de vorige editie twee jaar geleden als clubrenster verraste met de derde plaats. Inmiddels rijdt ze voor het Belgische UCI-team Bingoal Casino. Ook Puck Moonen, die met meer dan 650.000 volgers op Instagram misschien wel de populairste wielrenster wereldwijs is, is er weer bij. En met Eva Buurman van World Tour-team Liv Racing-Xstra staat nog een populaire renster aan het vertrek op Hemelvaartsdag.

Het zijn niet de enige UCI-rensters die zich voor de wedstrijd voor vrouwen hebben aangemeld. Zo heeft met Nina Buijsman nog een renster uit een World Tour team zich ingeschreven. De uit Bovenkarspel afkomstige wielrenster komt sinds dit seizoen uit voor het Amerikaanse Human Powered Health. Ook Sanne Bouwmeester, Anneke Dijkstra (beiden GT Krush Tunap), Susanne Meijstrok en Nienke Wasmus (beiden Proximus) zijn rensters die op internationaal niveau actief zijn en in Lekkerkerk aan de start komen.

Waar het startveld bij de elite/beloften mannen al een flinke tijd vol zit en dat bij de amateurs mannen ook bijna zo is, is er bij de vrouwen nog wel meer startgelegenheid. Echter, hebben ook voor die wedstrijd zich al heel wat rensters aangemeld en zoals bovenstaand te zien is het niveau hoog. De organisatie verwacht dat zich nog meer wielrensters van naam aan zullen melden in de komende week.

Foto: Stephan Tellier - Eva Buurman (links) en Puck Moonen (midden) bij een eerdere deelname aan de Ronde van Lekkerkerk

Sat, 14 May