RABO RONDE VAN LEKKERKERK

Stichting Wielercomité Lekkerkerk

Ellen van Dijk en Lucinda Brand doen op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, mee aan de Ronde van Lekkerkerk. De twee wielrensters van topteam Trek-Segafredo zijn op dit moment allebei Europees kampioen. Van Dijk als wegrenster en Brand als veldrijdster. Daarnaast is Van Dijk op dit moment de regerend wereldkampioene tijdrijden. Met hun deelname behoren de twee toprensters direct tot de topfavorieten voor de winst in het criterium.

Thu, 05 May

Ook na twee jaar afwezigheid blijkt de Ronde van Lekkerkerk erg populair onder wielrenners. Met nog ruim vijf weken te gaan tot het evenement, zit de wedstrijd voor elite/beloften mannen zelfs al een hele tijd vol. Het maximaal aantal deelnemers is daar bereikt. Kortom, een groot peloton zal door de straten van Lekkerkerk razen in de afsluitende wedstrijd. De verwachting is echter dat dat in de andere categorieën niet veel anders zal zijn, want ook daar loopt het aantal inschrijvingen vlot op.

Tue, 19 April

Nadat het evenement door de welbekende reden tot twee keer toe niet door kon gaan, staat de Ronde van Lekkerkerk in 2022 weer op het programma! Op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, wordt de 58e editie van de wielerronde verreden. De wielerkoers voor vrouwen, met vele toprensters aan de start, vormt opnieuw het hoofdonderdeel. Daarnaast rijden de amateurs mannen en de elite/beloften mannen een wedstrijd. Voorafgaand aan de wielerwedstrijden wordt ook de Hemelvaartsdagloop weer georganiseerd.

Wed, 23 March

Het Wielercomité Lekkerkerk, organisator van de Ronde van Lekkerkerk, heeft afgelopen weekend op passende wijze afscheid genomen van Roel Cazemier als burgemeester. Cazemier legt zijn ambt per 20 januari neer. Hij was sinds 2016 burgemeester van de Gemeente Krimpenerwaard. Daarbij toonde hij nadrukkelijk zijn hart voor de sport en dan met name voor het schaatsen, met Lekkerkerker Patrick Roest, en wielrennen. Het wielercomité bood hem enkele presentjes aan, waaronder een ludieke bon voor levenslang vrije toegang tot de Ronde van Lekkerkerk.

Mon, 17 January

De 58e Ronde van Lekkerkerk zal ook in 2021 niet worden verreden. Nadat de wielerwedstrijd een jaar geleden al geannuleerd moest worden in verband met het coronavirus, heeft de organisatie moeten besluiten om ditmaal hetzelfde te doen. Het organiseren van een evenement op Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei, blijkt geen haalbare kaart. “We nemen dit besluit met pijn in ons hart, want we gunnen iedereen een leuke dag en zouden de toprenners graag weer door de straten van Lekkerkerk zien scheuren”, aldus Bram Hofman, voorzitter van de organisatie. “Met de huidige regels die van kracht zijn, gaat het echter gewoonweg niet lukken.”

Tue, 13 April

Geen hekken met spandoeken. Geen rijen dik publiek in de finishstraat. Geen wielrenners die voorbij razen. Het is stil in de Burgemeester van der Willigenstraat. Niets doet deze Hemelvaartsdag, donderdag 21 mei, denken aan de Ronde van Lekkerkerk. Door de coronamaatregelen is het wielerevenement afgelast. "Het is stil", verzucht Bram Hofman, voorzitter van het wielercomité. "Natuurlijk balen wij als organisatie van de afgelasting, maar we hebben er ook alle begrip voor. De wielerronde is nu even bijzaak."

Thu, 21 May

De Ronde van Lekkerkerk wordt in 2020 niet verreden. Door de corona-risis heeft de wielerbond KNWU alle evenementen tot 1 juni afgelast. Daar valt ook de wielerronde onder, die op Hemelvaartsdag donderdag 21 mei gepland stond. Erg jammer, maar een niet meer dan logische en ook terechte beslissing. Daarmee wordt het evenement met een jaar verplaatst. De 58e Ronde van Lekkerkerk staat nu gepland op Hemelvaartsdag donderdag 13 mei 2021. De organisatie wenst iedereen een goede gezondheid toe!

Thu, 02 April

Een week geleden is het alweer dat de 57e Ronde van Lekkerkerk werd verreden. Janneke Ensing won er de wedstrijd bij de vrouwen, de hoofdact van het wielerevenement. Na afloop van die koers werd echter ook het criterium voor elite/beloften mannen verreden en ook daar was de winnaar een bijzondere. De zege ging namelijk naar Remco Schouten uit Ammerstol. Voor hem was het min of meer een thuiszege. “Dit is de mooiste ronde die er is en ik wilde deze heel graag winnen.”

Thu, 06 June

De 57e editie van de Ronde van Lekkerkerk is gewonnen door Janneke Ensing. Op Hemelvaartsdag versloeg ze Natalie van Gogh en Claudia Jongerius, door bij het ingaan van de slotronde weg te rijden bij dat duo en solo aan te komen bij de finish. Ensing reed in Lekkerkerk haar eerste wedstrijd in het tenue van haar nieuwe ploeg WNT – Rotor Pro Cycling en was dus direct succesvol. De vrouwen vormden in de Ronde van Lekkerkerk het hoofdprogramma. Voorafgaand aan het criterium reden tien rensters al een criterium, waarbij Amy Pieters won voor Lorena Wiebes en Karlijn Swinkels.

Thu, 30 May

Aan de 57e editie van de Ronde van Lekkerkerk doen komende donderdag 30 mei heel wat wereldtoppers mee. Net als in voorgaande jaren staat het vrouwenwielrennen centraal op het programma van de wielerronde. Op Hemelvaartsdag staan voor hen een korte tijdrit en een criterium gepland. Tot de deelneemsters behoren onder meer meervoudig wereldkampioene baanwielrennen Kirsten Wild, titelverdedigster Amy Pieters, oud-wereldkampioene en Deens kampioene Amalie Dideriksen, Japans kampioene Eri Yonamine, Puck Moonen en Irene Schouten.

Wed, 29 May