RABO RONDE VAN LEKKERKERK

Stichting Wielercomité Lekkerkerk

Ook Boogaard, Kastelijn en Ton sieren startlijst

Er staan komende donderdag, op Hemelvaartsdag, heel wat rensters uit World Tour teams en andere topteams aan de start in de 59e Ronde van Lekkerkerk. Nadat we eerder onder meer Floortje Mackaij, Loes Adegeest en Zuid-Afrikaanse kampioene Frances Janse van Rensburg al aankondigden als deelneemsters van het criterium, en wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk voor de tijdrit, kunnen we melden dat ook Maaike Boogaard van AG Insurance – Soudal-QuickStep, Yara Kastelijn van Fenix-Deceuninck en Quinty Ton van Liv Racing TeqFind erbij zijn.

Boogaard wist afgelopen week nog een podiumplaats te bemachtigen. In de tijdrit van de Bretagne Ladies Tour zette ze donderdag de tweede tijd neer, achter de Australische Grace Brown, die op de WK door Van Dijk naar het zilver werd verwezen. Kastelijn combineert al jaren het wielrennen op de weg met een succesvolle carrière als veldrijdster. Waar ze in die laatste sport al veel successen boekte, klopt ze in het wegwielrennen de afgelopen seizoenen ook meer en meer aan de deur. Zo werd ze iets minder dan een maand geleden nog tiende in de Waalse Pijl.

Ton maakte in 2022 de opstap naar het World Tour team Liv Racing TeqFind en laat zich vaak aanvallend zien. Dit seizoen werd ze al zevende de Omloop Het Nieuwsblad en toonde ze zich nadrukkelijk in de Spaanse etappekoersen Setmana Ciclista Valenciana en de Vuelta a Espana. In totaal staan er zeventien rensters uit professionele teams op de startlijst, waaronder zeven rensters uit World Tour ploegen. Naast eerder genoemde deelnemers behoren onder meer ook Rosita Reijnhoudt (Jumbo-Visma), Femke Gerritse (Parkhotel Valkenburg), Maaike Colje (Arkea) en Quinty van de Guchte (Lotto-Dstny) op Hemelvaartsdag tot het peloton.

Foto: Stephan Tellier - Yara Kastelijn in 2022 tijdens de Ronde van Lekkerkerk

 

Zondag, 14 Mei