RABO RONDE VAN LEKKERKERK

Stichting Wielercomité Lekkerkerk

Veelwinnaar Coen Vermeltfoort op startlijst elite mannen

Dat op de startlijst van de wedstrijd voor vrouwen heel wat topnamen prijken, is een traditie te noemen. Het mag echter duidelijk zijn dat ook de wedstrijd van de elite mannen ieder jaar over een heel goed deelnemersveld beschikt. Dat is dit jaar niet anders. Eén van de deelnemers op de voorlopige lijst is Coen Vermeltfoort (foto) en daarmee staat een absolute toprenner aan de start. Afgelopen zaterdag won de coureur van het VolkerWessels Cycling Team bijvoorbeeld voor het tweede jaar op rij de Ronde van Overijssel, één van Nederlands oudste en meest vooraanstaande klassiekers.

Die zege is eigenlijk slechts een klein onderdeel van de inmiddels enorme erelijst van de inmiddels 35-jarige coureur, die in het verleden uitkwam voor onder meer Rabobank en Team Roompot. Zo begon Vermeltfoort het seizoen met een zege in de Ster van Zwolle, die een jaar geleden niet georganiseerd kon worden, maar waarin hij in 2021 ook al de beste was. Alleen in 2022 al won Vermeltfoort liefst acht wedstrijden op UCI-niveau.

Vermeltfoort is overigens niet de enige renner uit een zogenaamd continentaal team die aan de start verschijnt in de Ronde van Lekkerkerk. Op de lijst van nu bijna honderd renners, het maximale aantal, staan in totaal negen continentale renners. Martins Pluto uit Letland, renner van Abloc, is bijvoorbeeld één van hen en ook hij is in topvorm. Pluto stond zaterdag als derde op het podium van de Ronde van Overijssel, werd een week ervoor tweede in de Slag om Woensdrecht en eerder in het seizoen derde in de Arno Wallaard Memorial en vijfde in de Ster van Zwolle.

Foto: VolkerWessels Cycling Team

 

Woensdag, 10 Mei