RABO RONDE VAN LEKKERKERK

Stichting Wielercomité Lekkerkerk

59e Ronde van Lekkerkerk staat in de steigers

Nog vier weken te gaan en dan staat op Hemelvaartsdag donderdag 18 mei de 59e editie van de Ronde van Lekkerkerk op het programma. Ook dit jaar gaat het weer een spektakel worden in de straten van Lekkerkerk. Het programma is gelijk aan dat van de vorige editie. Na de Hemelvaartsdagloop in de ochtend, rijden vanaf 12.15 uur de amateurs mannen hun wedstrijd over het parcours. Tien prominente rensters zullen zich via een individuele tijdrit over één ronde vanaf 13.45 uur één voor één aan het publiek voorstellen, waarna om 14.20 uur hun criterium start. De elite/beloften mannen sluiten de wielerdag af. Hun koerst beging om 16.00 uur.

Het is inmiddels traditie dat veel van de beste wielrensters van Nederland hun weg naar Lekkerkerk weten te vinden. We verwachten dat dat dit jaar niet anders zal zijn en zullen snel de eerste namen van deelnemende rensters aan gaan kondigen. Daarbij kunnen we alvast verklappen dat er een internationaal tintje aan het startveld bij de vrouwen zal zijn. Bij de elite/beloften mannen hebben zich inmiddels al bijn tachtig renners aangemeld, waarmee het deelnemersveld zelfs al bijna vol is.

Ronde van Lekkerkerk nu ook op Instagram
Nieuw is dat de Ronde van Lekkerkerk dit jaar ook op Instagram te volgen is. Waar we in het verleden tijdens de wedstrijddag veelal Twitter gebruikten, zullen we dat nu meer gaan doen op Instagram. Volg de Ronde van Lekkerkerk dus nu ook op Instagram! Uiteraard blijven we ook actief op Twitter én Facebook.

Foto: Stephan Tellier

 

Zat, 22 April