RABO RONDE VAN LEKKERKERK

Stichting Wielercomité Lekkerkerk

Irene Schouten van start in Ronde van Lekkerkerk

Drievoudig olympisch kampioene schaatsen, veelvoudig wereldkampioene en in 2022 Nederlands sportvrouw van het jaar Irene Schouten doet mee aan de 59e Ronde van Lekkerkerk. De 30-jarige topschaatsster kan ook op de fiets aardig uit de voeten. Dat bewees ze in 2019 al eens in Lekkerkerk. Nu keert ze dus terug in de wielerronde, waarbij Schouten de strijd aan zal gaan met toprensters uit binnen en buitenland. In de komende weken verwacht de organisatie de namen van meerdere prominente rensters bekend te kunnen maken.

Het is al zeker dat de Ronde van Lekkerkerk dit jaar een internationaal deelnemersveld heeft. Zo staan op de voorlopige startlijst onder meer al de namen van de Spaanse Marga Lop-ez, die voor het Belgische continentale team Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini rijdt, en de Hongaarse Zsófia Zsabó. Ook bij de mannen is er al internationale deelname. Daar staat de Brit Oliver Robinson op de startlijst.

Foto: Stephan Tellier - In 2019 reed Irene Schouten ook al eens de Ronde van Lekkerkerk

Vrij, 28 April