Remco Schouten: 'Dit is de mooiste ronde die er is'

Een week geleden is het alweer dat de 57e Ronde van Lekkerkerk werd verreden. Janneke Ensing won er de wedstrijd bij de vrouwen, de hoofdact van het wielerevenement. Na afloop van die koers werd echter ook het criterium voor elite/beloften mannen verreden en ook daar was de winnaar een bijzondere. De zege ging namelijk naar Remco Schouten uit Ammerstol. Voor hem was het min of meer een thuiszege. “Dit is de mooiste ronde die er is en ik wilde deze heel graag winnen.”

Lees meer...

Janneke Ensing wint 57e Ronde van Lekkerkerk

De 57e editie van de Ronde van Lekkerkerk is gewonnen door Janneke Ensing. Op Hemelvaartsdag versloeg ze Natalie van Gogh en Claudia Jongerius, door bij het ingaan van de slotronde weg te rijden bij dat duo en solo aan te komen bij de finish. Ensing reed in Lekkerkerk haar eerste wedstrijd in het tenue van haar nieuwe ploeg WNT – Rotor Pro Cycling en was dus direct succesvol. De vrouwen vormden in de Ronde van Lekkerkerk het hoofdprogramma. Voorafgaand aan het criterium reden tien rensters al een criterium, waarbij Amy Pieters won voor Lorena Wiebes en Karlijn Swinkels.

Lees meer...

Ronde van Lekkerkerk met veel wereldtoppers

Aan de 57e editie van de Ronde van Lekkerkerk doen komende donderdag 30 mei heel wat wereldtoppers mee. Net als in voorgaande jaren staat het vrouwenwielrennen centraal op het programma van de wielerronde. Op Hemelvaartsdag staan voor hen een korte tijdrit en een criterium gepland. Tot de deelneemsters behoren onder meer meervoudig wereldkampioene baanwielrennen Kirsten Wild, titelverdedigster Amy Pieters, oud-wereldkampioene en Deens kampioene Amalie Dideriksen, Japans kampioene Eri Yonamine, Puck Moonen en Irene Schouten.

Lees meer...

Kirsten Wild: 'Cool dat vrouwen hoofdprogramma zijn'

Zes wereldtitels op de baan heeft ze al achter haar naam staan. Ze won koersen als Gent-Wevelgem, de Omloop Het Nieuwsblad, de Ronde van Qatar en etappes in de Giro Rosa en Holland Ladies Tour. Eén koers won Kirsten Wild echter nog niet, de Ronde van Lekkerkerk. We zeggen het natuurlijk met een knipoog, maar haar erelijst maakt wel duidelijk dat de Zwolse renster donderdag één van de grote favorieten is. “Ik vind het best cool dat de vrouwen in Lekkerkerk het hoofdprogramma zijn. In Nederland zou dat wel veel vaker mogen.”

Lees meer...

Japans kampioene Eri Yonamine in Ronde van Lekkerkerk

De nationaal kampioene van Japan Eri Yonamine gaat op Hemelvaartsdag van start in de Ronde van Lekkerkerk. Daarmee doet er naast de Deense Amalie Dideriksen een tweede renster mee die in het kampioenstricot van haar land aan het vertrek verschijnt. Yonamine werd de afgelopen drie jaren telkens Japans kampioene op de weg. In de tijdrit is ze zelfs al vier keer op rij ongeslagen. Dat ze meer kan dan dat liet ze dit seizoen al meermaals zien. In koersen als de Strade Bianche en de Waalse Pijl speelde ze tot diep in de finale mee.

Lees meer...

Zweedse Andersson wil vooral leren in de criteriums

Een opvallende naam op de startlijst van de Ronde van Lekkerkerk is die van Emmy Andersson. De 31-jarige renster is namelijk afkomstig uit Zweden en reed tot nu toe pas één criterium in Nederland. Begin april finishte ze als 23e in de Wielerronde van Oploo. Onervaren in het rijden van rondjes is ze echter niet. “De afgelopen twee jaren heb ik voor het Belgische clubteam De Sprinters Malderen gereden. Bij hen heb ik heel wat kermiskoersen en UCI wedstrijden in België gereden.”

Lees meer...

Wiebes en oud-wereldkampioene Dideriksen doen mee

De Nederlandse revelatie van het wielerseizoen Lorena Wiebes staat op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, aan de start van de Ronde van Lekkerkerk. Wiebes baarde dit jaar opzien met onder meer zeges in Nokere Koerse, de Tour de Yorkshire en de World Tour etappekoers Tour of Chongming Island. Ze neemt het in Lekkerkerk onder meer op tegen Kirsten Wild en Amy Pieters. Naast hen heeft zich ook internationale concurrentie gemeld. De Deense kampioene Amalie Dideriksen, in 2016 wereldkampioen, doet mee aan het criterium.

Lees meer...

Kiki en Jopke opnieuw de rondemissen

Ze zagen er vorig jaar prachtig uit, de rondemissen van de Ronde van Lekkerkerk. Kiki Tellier en Jopke van Dobbenburgh hadden er daarnaast ook zichtbaar plezier van, dat ze betrokken werden bij de wielerronde. Vol enthousiasme spraken ze met toeschouwers, renners en sponsoren en daarnaast reikten ze natuurlijk de bloemen en bijhorende zoenen uit aan de winnaars. Dat beviel zo goed, dat we blij zijn om te kunnen melden dat Kiki en Jopke ook in 2019 onze rondemissen zijn!

Lees meer...

Eddy Gödde: 'Ronde van Lekkerkerk altijd bijzonder'

Afgelopen vrijdag was het exact een jaar geleden dat Eddy Gödde zijn eerste overwinning boekte bij de elite mannen. Dat deed hij op Hemelvaartsdag 2018 in de Ronde van Lekkerkerk. Met een machtige eindsprint verwees de renner uit Naaldwijk Tom Wijfje en Koos Jeroen Koers toen naar de plaatsen twee in drie. “Het was vorig jaar inderdaad mijn eerste overwinning ooit bij de elite, wat het allemaal nog mooier maakte”, kijkt Gödde nu terug op die dag. “De Ronde van Lekkerkerk is altijd bijzonder druk met publiek. Dat maakt de aankomst wel extra mooi!”

Lees meer...

Amy Pieters komt titel verdedigen

Drievoudig winnares van de wedstrijd Amy Pieters komt haar titel verdedigen in de Ronde van Lekkerkerk. De 27-jarige wielrenster uit Zwanenburg, die uitkomt voor het topteam Boels-Dolmans, won de wielerronde zowel in 2017 als 2018. Ook in 2012 was ze al eens de beste. Ze is niet de enige die op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, namens de familie aan de start komt. Broer Roy Pieters, in 2015 ook al eens winnaar, heeft zich ingeschreven voor de elite mannen wedstrijd.

Lees meer...