Ook in 2021 geen Ronde van Lekkerkerk

De 58e Ronde van Lekkerkerk zal ook in 2021 niet worden verreden. Nadat de wielerwedstrijd een jaar geleden al geannuleerd moest worden in verband met het coronavirus, heeft de organisatie moeten besluiten om ditmaal hetzelfde te doen. Het organiseren van een evenement op Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei, blijkt geen haalbare kaart. “We nemen dit besluit met pijn in ons hart, want we gunnen iedereen een leuke dag en zouden de toprenners graag weer door de straten van Lekkerkerk zien scheuren”, aldus Bram Hofman, voorzitter van de organisatie. “Met de huidige regels die van kracht zijn, gaat het echter gewoonweg niet lukken.”

Lees meer...

Lege straten op Hemelvaartsdag

Geen hekken met spandoeken. Geen rijen dik publiek in de finishstraat. Geen wielrenners die voorbij razen. Het is stil in de Burgemeester van der Willigenstraat. Niets doet deze Hemelvaartsdag, donderdag 21 mei, denken aan de Ronde van Lekkerkerk. Door de coronamaatregelen is het wielerevenement afgelast. "Het is stil", verzucht Bram Hofman, voorzitter van het wielercomité. "Natuurlijk balen wij als organisatie van de afgelasting, maar we hebben er ook alle begrip voor. De wielerronde is nu even bijzaak."

Lees meer...

58e Ronde van Lekkerkerk naar 2021 verplaatst

De Ronde van Lekkerkerk wordt in 2020 niet verreden. Door de corona-risis heeft de wielerbond KNWU alle evenementen tot 1 juni afgelast. Daar valt ook de wielerronde onder, die op Hemelvaartsdag donderdag 21 mei gepland stond. Erg jammer, maar een niet meer dan logische en ook terechte beslissing. Daarmee wordt het evenement met een jaar verplaatst. De 58e Ronde van Lekkerkerk staat nu gepland op Hemelvaartsdag donderdag 13 mei 2021. De organisatie wenst iedereen een goede gezondheid toe!

Lees meer...

Remco Schouten: 'Dit is de mooiste ronde die er is'

Een week geleden is het alweer dat de 57e Ronde van Lekkerkerk werd verreden. Janneke Ensing won er de wedstrijd bij de vrouwen, de hoofdact van het wielerevenement. Na afloop van die koers werd echter ook het criterium voor elite/beloften mannen verreden en ook daar was de winnaar een bijzondere. De zege ging namelijk naar Remco Schouten uit Ammerstol. Voor hem was het min of meer een thuiszege. “Dit is de mooiste ronde die er is en ik wilde deze heel graag winnen.”

Lees meer...

Janneke Ensing wint 57e Ronde van Lekkerkerk

De 57e editie van de Ronde van Lekkerkerk is gewonnen door Janneke Ensing. Op Hemelvaartsdag versloeg ze Natalie van Gogh en Claudia Jongerius, door bij het ingaan van de slotronde weg te rijden bij dat duo en solo aan te komen bij de finish. Ensing reed in Lekkerkerk haar eerste wedstrijd in het tenue van haar nieuwe ploeg WNT – Rotor Pro Cycling en was dus direct succesvol. De vrouwen vormden in de Ronde van Lekkerkerk het hoofdprogramma. Voorafgaand aan het criterium reden tien rensters al een criterium, waarbij Amy Pieters won voor Lorena Wiebes en Karlijn Swinkels.

Lees meer...

Ronde van Lekkerkerk met veel wereldtoppers

Aan de 57e editie van de Ronde van Lekkerkerk doen komende donderdag 30 mei heel wat wereldtoppers mee. Net als in voorgaande jaren staat het vrouwenwielrennen centraal op het programma van de wielerronde. Op Hemelvaartsdag staan voor hen een korte tijdrit en een criterium gepland. Tot de deelneemsters behoren onder meer meervoudig wereldkampioene baanwielrennen Kirsten Wild, titelverdedigster Amy Pieters, oud-wereldkampioene en Deens kampioene Amalie Dideriksen, Japans kampioene Eri Yonamine, Puck Moonen en Irene Schouten.

Lees meer...

Kirsten Wild: 'Cool dat vrouwen hoofdprogramma zijn'

Zes wereldtitels op de baan heeft ze al achter haar naam staan. Ze won koersen als Gent-Wevelgem, de Omloop Het Nieuwsblad, de Ronde van Qatar en etappes in de Giro Rosa en Holland Ladies Tour. Eén koers won Kirsten Wild echter nog niet, de Ronde van Lekkerkerk. We zeggen het natuurlijk met een knipoog, maar haar erelijst maakt wel duidelijk dat de Zwolse renster donderdag één van de grote favorieten is. “Ik vind het best cool dat de vrouwen in Lekkerkerk het hoofdprogramma zijn. In Nederland zou dat wel veel vaker mogen.”

Lees meer...

Japans kampioene Eri Yonamine in Ronde van Lekkerkerk

De nationaal kampioene van Japan Eri Yonamine gaat op Hemelvaartsdag van start in de Ronde van Lekkerkerk. Daarmee doet er naast de Deense Amalie Dideriksen een tweede renster mee die in het kampioenstricot van haar land aan het vertrek verschijnt. Yonamine werd de afgelopen drie jaren telkens Japans kampioene op de weg. In de tijdrit is ze zelfs al vier keer op rij ongeslagen. Dat ze meer kan dan dat liet ze dit seizoen al meermaals zien. In koersen als de Strade Bianche en de Waalse Pijl speelde ze tot diep in de finale mee.

Lees meer...

Zweedse Andersson wil vooral leren in de criteriums

Een opvallende naam op de startlijst van de Ronde van Lekkerkerk is die van Emmy Andersson. De 31-jarige renster is namelijk afkomstig uit Zweden en reed tot nu toe pas één criterium in Nederland. Begin april finishte ze als 23e in de Wielerronde van Oploo. Onervaren in het rijden van rondjes is ze echter niet. “De afgelopen twee jaren heb ik voor het Belgische clubteam De Sprinters Malderen gereden. Bij hen heb ik heel wat kermiskoersen en UCI wedstrijden in België gereden.”

Lees meer...

Wiebes en oud-wereldkampioene Dideriksen doen mee

De Nederlandse revelatie van het wielerseizoen Lorena Wiebes staat op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, aan de start van de Ronde van Lekkerkerk. Wiebes baarde dit jaar opzien met onder meer zeges in Nokere Koerse, de Tour de Yorkshire en de World Tour etappekoers Tour of Chongming Island. Ze neemt het in Lekkerkerk onder meer op tegen Kirsten Wild en Amy Pieters. Naast hen heeft zich ook internationale concurrentie gemeld. De Deense kampioene Amalie Dideriksen, in 2016 wereldkampioen, doet mee aan het criterium.

Lees meer...