Vrouwen krijgen opnieuw hoofdrol in Ronde van Lekkerkerk

Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, wordt ook dit jaar de Ronde van Lekkerkerk verreden. In de 57e editie van het wielercriterium hebben de vrouwen opnieuw een hoofdrol in het programma. De in 2018 zo succevolle korte tijdrit keert terug in het programma, waarbij de tien meest prominente rensters in het deelnemersveld op een unieke manier aan het publiek voorgesteld worden. Aansluitend rijden de vrouwen hun criterium. Voorafgaand aan de vrouwenkoers is het criterium voor de amateurs en na de vrouwen rijden de elite/beloften mannen hun wedstrijd.

Lees meer...

Lorena Wiebes toont haar talent

Ze was niet één van de tien rensters die op voorhand als de grote favorieten bestempeld werden en voorafgaand aan het criterium de tijdrit over één ronde reden. Na afloop van de Ronde van Lekkerkerk stond Lorena Wiebes echter wel op de tweede plaats van het podium. En een verrassing was dat eigenlijk helemaal niet. “Het is natuurlijk leuk om tweede te worden in dit sterke deelnemersveld”, kon ze na afloop tevreden zijn.

Lees meer...

Wereldkampioene Chantal Blaak geniet in Lekkerkerk

Ze won de individuele tijdrit, de Grote Prijs Gemeente Krimpenerwaard, en toonde haar regenboogtrui vervolgens nadrukkelijk in het criterium van de Ronde van Lekkerkerk. En hoewel ze uiteindelijk niet meezat in de kopgroep die vooruit bleef, keek wereldkampioene Chantal Blaak na afloop met plezier terug. “Het was super gaaf om hier te rijden! Wat ik ook vooral heel leuk vind is dat iedereen hier op het vrouwenwielrennen afkomt.”

Lees meer...

Gödde verrast zichzelf met winst bij de mannen

De 56e Ronde van Lekkerkerk is bij de mannen donderdag gewonnen door Eddy Gödde. De coureur uit Zwijndrecht verraste vriend, vijand en zichzelf door in de sprint met twaalf medevluchters af te rekenen. Gödde kwam als eerste door de laatste bocht en gaf die positie niet meer uit handen. Tom Wijfje (Te Aar) strandde met een fietslengte achterstand op de tweede plaats. De derde plek was voor Koos Jeroen Kers uit Amstelveen, die twee jaar geleden de winnaar was.

Lees meer...

Opnieuw zege Amy Pieters in Ronde van Lekkerkerk

Amy Pieters uit Zwanenburg is op Hemelvaartsdag de winnares geworden van de Ronde van Lekkerkerk. De wielrenster van het Boels-Dolmans Cycling Team volgde daarmee zichzelf op. Net als vorig jaar wist Pieters solo naar de zege te rijden in de 56e editie. Ze ontsnapte in de slotronden uit een kopgroep van acht vrouwen, waarin ook haar ploeggenote olympisch kampioene Anna van der Breggen zat. Lorena Wiebes (Mijdrecht) was in de sprint om de tweede plaats de snelste en bleef Kirsten Wild (Zwolle) voor.

Lees meer...

Sissy van Alebeek: 'Altijd gekkenhuis in Lekkerkerk!'

Nog altijd rijden er wat rensters rond, die ze toen al in het peloton tegenkwam, maar toch is het al bijna negen jaar geleden dat Sissy van Alebeek haar laatste wielerwedstrijd reed. Haar laatste overwinning als wielrenster? De Ronde van Lekkerkerk, in haar afscheidsjaar 2009. Het was haar derde zege in de koers, waarmee ze nog altijd recordhoudster is. “Het was altijd gekkenhuis in Lekkerkerk”, kijkt de Brabantse terug. “In de finishstraat stond het wel vier of vijf rijen dik! Heel leuk om daar te rijden.”

Lees meer...

Klaar voor de start; Dit moet je allemaal weten!

Met de kermis, diverse andere activiteiten langs het parcours en natuurlijk de wielerronde, zit het publiek op Hemelvaartsdag goed bij de Ronde van Lekkerkerk. Het wielerprogramma staat komende donderdag 10 mei centraal en daarbij komen wereldtoppers naar de gemeente Krimpenerwaard. Met olympisch kampioene Anna van der Breggen, wereldkampioene Chantal Blaak en vele andere rensters uit de wereldtop en Nederlandse top, heeft de Ronde van Lekkerkerk misschien wel het sterkste startveld van een vrouwencriterium in Nederland.

Lees meer...

Anna van der Breggen: 'Vind het leuk om naar Lekkerkerk te komen'

Hoewel ze niet het rood-wit-blauw of de regenboogtrui draagt, is Anna van der Breggen op Hemelvaartsdag toch wel écht de top naam in het deelnemersveld van de Ronde van Lekkerkerk. Zoals ze dat eigenlijk in iedere wedstrijd is waar ze momenteel aan de start komen. Leidster in de World Tour en op de wereldranglijst en dit voorjaar winnares van de Strade Bianche, Ronde van Vlaanderen, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. “Ja, het was wel een goed eerste deel van het seizoen”, zegt ze lachend en met gevoel voor understatement.

Lees meer...

Fins Törmänen daagt haarzelf uit in Lekkerkerk

Een opvallende naam op de deelnemerslijst van de vrouwenwedstrijd is die van Rosa Törmänen. Dat klinkt niet echt Nederlands zou je zeggen en dat is het dan ook niet. Törmänen komt uit Finland. Uit Kuusamo, om precies te zijn. Een stadje in het oosten van Finland, niet ver van de grens met Rusland. “Maar op dit moment woon ik in Stolwijk”, vertelt ze. “Andere Finse rensters vertelden me over de fietscultuur hier en ik wilde graag een kans pakken om een betere wegwielrenster te worden. Daarom ben ik hier naartoe gekomen.”

Lees meer...

Deelnemerslijst tijdrit GP Gemeente Krimpenerwaard bekend

Het deelnemersveld van de vrouwenwedstrijd in de Ronde van Lekkerkerk is ieder jaar erg sterk. Dit jaar zelf sterker dan ooit, zo lijkt het. Liefst 23 rensters uit zogenoemde UCI-teams, de professionele ploegen, schreven zich in. Onder hen ook heel wat wereldtoppers. Om de rensters de aandacht te geven die zij verdienen én om het publiek de mogelijkheid te geven om hen alvast te leren kennen heeft de Stichting Wielercomité Lekkerker besloten wat nieuws te doen. Dit jaar organiseren we een tijdrit voorafgaand aan het criterium van de vrouwen; de Grote Prijs Gemeente Krimpenerwaard. De startlijst is nu bekend.

Lees meer...