Win twee VIP-kaarten via Facebook en Twitter

Onder het genot van een hapje en drankje kennismaken met meerdere van ’s werelds beste wielrensters? Ze vervolgens ook nog eens in de tijdrit zien starten vanuit het gemeentehuis, waarbij je zelf vooraan staat? En ook de rest van de Ronde van Lekkerkerk als VIP-gast volgen? Dat kan! Via onze actie op Facebook en Twitter geven wij namelijk twee VIP-kaarten weg voor de Ronde van Lekkerkerk, op Hemelvaarstdag donderdag 10 mei. Doe mee en wie weet sta jij straks wel oog in oog met topwielrensters als Anna van der Breggen, Kirsten Wild en Chantal Blaak.

Lees meer...

Ook Puck Moonen naar Ronde van Lekkerkerk

Met de koningin van het wielervoorjaar Anna van der Breggen, Chantal Blaak en vele andere wereldtoppers aan de start, heeft de Ronde van Lekkerkerk op Hemelvaartsdag een fantastisch startveld in haar vrouwenwedstrijd. Toch zullen veel ogen ook op een andere deelneemster gericht zijn. Puck Moonen doet namelijk mee aan de wielerronde. De talentvolle 22-jarige wielrenster uit Brabant werd door FHM in 2017 verkozen tot Mooiste Sportvrouw van Nederland.

Lees meer...

Tijdrit voor vrouwen start vanuit gemeentehuis

De individuele tijdrit voor vrouwen, die voorafgaand aan de wielerkoers voor vrouwen wordt verreden in de Ronde van Lekkerkerk start op een wel heel bijzondere locatie. Het gemeentehuis in Lekkerkerk is daarvoor namelijk het decor. Tien van de beste Nederlandse wielrensters, die behoren tot internationale topteams, zullen op Hemelvaartsdag één voor één van start gaan. Via het bordes, waarvoor een constructie gemaakt wordt om eraf te rijden, bereiken zij het parcours.

Lees meer...

Parkhotel Valkenburg; oma’s en jonkies

Als op Hemelvaartsdag het vrouwenpeloton door de straten van Lekkerkerk rijdt, zal één tenue zeker opvallen. Dat van Team Parkhotel Valkenburg. Niet vanwege een opvallende kleurencombinatie, hoewel het tenue van de ploeg zeker gezien mag worden, maar vooral vanwege het aantal rensters in koers. Bijna de complete selectie komt aan de start. “We trainen die dagen ervoor met het team in Heerlen en met dan de Ronde van Lekkerkerk er achteraan, is dat een uitstekend trainingsblok voor ons.”

Lees meer...

Wild, Brand en Pieters in Ronde van Lekkerkerk

Aan de 56e editie van de Ronde van Lekkerkerk, die op Hemelvaartsdag verreden wordt, doen heel wat Nederlandse rensters mee die behoren tot de wereldtop. Eerder zegden olympisch kampioene Anna van der Breggen, zondag nog winnares van Luik-Bastenaken-Luik, en wereldkampioene Chantal Blaak hun komst al toe. Nu hebben ook Kirsten Wild, Lucinda Brand en Amy Pieters aangegeven dat ze er op donderdag 10 mei bij zijn. De laatstgenoemde wist in 2017 te winnen in Lekkerkerk.

Lees meer...

Ook olympisch kampioene Van der Breggen doet mee

Olympisch kampioene wielrennen Anna van der Breggen doet opnieuw mee aan de Ronde van Lekkerkerk. Net als vorig jaar, is het de Stichting Wielercomité Lekkerkerk gelukt om de nummer één van de huidige wereldranglijst te verleiden om naar het criterium te komen. Van der Breggen won in 2017 onder meer de Giro d’Italia voor vrouwen, de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Dit seizoen begon ze al minstens zo indrukwekkend. Eerst won ze de Italiaanse gravelwedstrijd Strade Bianche en ruim een week geleden was ze de beste in de Ronde van Vlaanderen.

Lees meer...

Rabobank Krimpenerwaard ook komende drie jaar hoofdsponsor

De Rabobank Krimpenerwaard is ook de komende jaren als hoofdsponsor verbonden aan de Rabo Ronde van Lekkerkerk. Donderdag hebben de bank en de Stichting Wielercomité Lekkerkerk hun handtekeningen gezet onder een driejarige overeenkomst. “Wij zijn er blij mee dat we een mooie samenwerking, die er eigenlijk al jaren is, zo verder vorm kunnen geven”, zegt Bram Hofman, voorzitter van het wielercomité.

Lees meer...

Tijdrit vrouwen nieuw op het programma

Nieuw binnen het programma van de Ronde van Lekkerkerk is dit jaar de individuele tijdrit voor de vrouwen. Die wordt op Hemelvaartsdag vanaf 13.45 uur verreden, een klein half uur voor de start van het criterium van diezelfde categorie. Aan de start van de tijdrit over één ronde komen tien rensters die ook het criterium rijden. Dat zullen vrouwen zijn die tot de favorieten behoren in de Ronde van Lekkerkerk. Het startveld van de rit tegen de klok zal worden opgemaakt aan de hand van de rensters die zich hebben ingeschreven.

Lees meer...

Wereldkampioene Chantal Blaak van start in Lekkerkerk

Chantal Blaak gaat op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, van start in de Ronde van Lekkerkerk. Daarmee heeft het criterium opnieuw de wereldkampioene wielrennen aan het vertrek staan. In 2017 deed de Deense Amalie Dideriksen, een ploeggenote van Blaak bij het Boels-Dolmans Cycling Team, mee aan de wielerronde. Nu zal de 28-jarige renster uit Berkel en Rodenrijs in eigen streek voor het eerst een criterium rijden in haar regenboogtrui.

Lees meer...