Eddy Gödde: 'Ronde van Lekkerkerk altijd bijzonder'

Afgelopen vrijdag was het exact een jaar geleden dat Eddy Gödde zijn eerste overwinning boekte bij de elite mannen. Dat deed hij op Hemelvaartsdag 2018 in de Ronde van Lekkerkerk. Met een machtige eindsprint verwees de renner uit Naaldwijk Tom Wijfje en Koos Jeroen Koers toen naar de plaatsen twee in drie. “Het was vorig jaar inderdaad mijn eerste overwinning ooit bij de elite, wat het allemaal nog mooier maakte”, kijkt Gödde nu terug op die dag. “De Ronde van Lekkerkerk is altijd bijzonder druk met publiek. Dat maakt de aankomst wel extra mooi!”

Lees meer...

Amy Pieters komt titel verdedigen

Drievoudig winnares van de wedstrijd Amy Pieters komt haar titel verdedigen in de Ronde van Lekkerkerk. De 27-jarige wielrenster uit Zwanenburg, die uitkomt voor het topteam Boels-Dolmans, won de wielerronde zowel in 2017 als 2018. Ook in 2012 was ze al eens de beste. Ze is niet de enige die op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, namens de familie aan de start komt. Broer Roy Pieters, in 2015 ook al eens winnaar, heeft zich ingeschreven voor de elite mannen wedstrijd.

Lees meer...

Gina Hofland: 'Lekkerkerk zie ik als thuiswedstrijd'

Voor Gina Hofland is de Ronde van Lekkerkerk jaarlijks min of meer een thuiswedstrijd. De zondag 25 jaar geworden wielrenster komt uit Krimpen aan den IJssel en kan dus op de fiets naar het criterium komen. “De Ronde van Lekkerkerk is voor mij de wedstrijd die het dichtst bij is van alle koersen en daarom beschouw ik hem zeker als thuiswedstrijd”, vertelt ze. “Het is super leuk om in Lekkerkerk te rijden. Ieder jaar is er een goede sfeer en het is natuurlijk lekker dichtbij.”

Lees meer...

Puck Moonen en Irene Schouten in Ronde van Lekkerkerk

Puck Moonen doet op Hemelvaartsdag opnieuw mee aan de Ronde van Lekkerkerk. De 23-jarige wielrenster uit Brabant bleek in 2018 een absolute blikvanger tijdens de wielerronde voor vrouwen. Moonen is ongekend populair op social media en werd in 2017 door FHM verkozen tot Mooiste Sportvrouw van Nederland. In datzelfde blad stond afgelopen winter ook een fotoshoot met Irene Schouten. Die 26-jarige schaatsster won bij de Olympische Spelen in Pyeongchang brons op de mass-start en is eveneens zeer populair op social media. Ook Schouten komt in Lekkerkerk aan de start.

Lees meer...

Doe mee met de Hemelvaartsdagloop

Hemelvaartsdag, het is de dag van de Ronde van Lekkerkerk, maar natuurlijk ook van de Hemelvaartsdagloop! Ook dit jaar staat de hardloopwedstrijd weer op het programma. Die zorgt ervoor dat iedereen op 30 mei mee kan doen. Want waar de wielerwedstrijden voor licentiehouders zijn, staat het hardlopen voor iedereen open. Van jong tot oud en van wedstrijdloper tot recreant. Ben jij erbij op Hemelvaartsdag? Je kunt je ter plekke aanmelden voor de loopwedstrijd.

Lees meer...

Koninklijke onderscheiding voor voorzitter Bram Hofman

Hij had het pas op het laatste moment door en was dan ook volkomen verrast. Bram Hofman, voorzitter van de Stichting Wielercomité Lekkerkerk, is vrijdag koninklijk onderscheiden. De 75-jarige leidsman van de organisatie van de Ronde van Lekkerkerk werd benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. “Dat vind ik een hele eer”, aldus Hofman, nadat hij het lintje opgespeld had gekregen. “De burgemeester maakte er bij de uitreiking ook een heel verhaal van.”

Lees meer...

Wereldkampioene Kirsten Wild opnieuw aan de start

Kirsten Wild staat op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, aan de start van de 57e Ronde van Lekkerkerk. De 36-jarige wielrenster uit Zwolle is in de vorm van haar leven. Voor het tweede jaar op rij was ze begin maart de koningin van de wereldkampioenschappen baanwielrennen. Vanuit Polen nam ze twee wereldtitels en een zilveren medaille mee naar huis. Haar hoge niveau trok Wild vervolgens door op de weg. Eind maart won ze twee World Tour klassiekers; de Driedaagse Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem.

Lees meer...

Vrouwen krijgen opnieuw hoofdrol in Ronde van Lekkerkerk

Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, wordt ook dit jaar de Ronde van Lekkerkerk verreden. In de 57e editie van het wielercriterium hebben de vrouwen opnieuw een hoofdrol in het programma. De in 2018 zo succevolle korte tijdrit keert terug in het programma, waarbij de tien meest prominente rensters in het deelnemersveld op een unieke manier aan het publiek voorgesteld worden. Aansluitend rijden de vrouwen hun criterium. Voorafgaand aan de vrouwenkoers is het criterium voor de amateurs en na de vrouwen rijden de elite/beloften mannen hun wedstrijd.

Lees meer...

Lorena Wiebes toont haar talent

Ze was niet één van de tien rensters die op voorhand als de grote favorieten bestempeld werden en voorafgaand aan het criterium de tijdrit over één ronde reden. Na afloop van de Ronde van Lekkerkerk stond Lorena Wiebes echter wel op de tweede plaats van het podium. En een verrassing was dat eigenlijk helemaal niet. “Het is natuurlijk leuk om tweede te worden in dit sterke deelnemersveld”, kon ze na afloop tevreden zijn.

Lees meer...

Wereldkampioene Chantal Blaak geniet in Lekkerkerk

Ze won de individuele tijdrit, de Grote Prijs Gemeente Krimpenerwaard, en toonde haar regenboogtrui vervolgens nadrukkelijk in het criterium van de Ronde van Lekkerkerk. En hoewel ze uiteindelijk niet meezat in de kopgroep die vooruit bleef, keek wereldkampioene Chantal Blaak na afloop met plezier terug. “Het was super gaaf om hier te rijden! Wat ik ook vooral heel leuk vind is dat iedereen hier op het vrouwenwielrennen afkomt.”

Lees meer...