Deelnemerslijst tijdrit GP Gemeente Krimpenerwaard bekend

Het deelnemersveld van de vrouwenwedstrijd in de Ronde van Lekkerkerk is ieder jaar erg sterk. Dit jaar zelf sterker dan ooit, zo lijkt het. Liefst 23 rensters uit zogenoemde UCI-teams, de professionele ploegen, schreven zich in. Onder hen ook heel wat wereldtoppers. Om de rensters de aandacht te geven die zij verdienen én om het publiek de mogelijkheid te geven om hen alvast te leren kennen heeft de Stichting Wielercomité Lekkerker besloten wat nieuws te doen. Dit jaar organiseren we een tijdrit voorafgaand aan het criterium van de vrouwen; de Grote Prijs Gemeente Krimpenerwaard. De startlijst is nu bekend.

Tien rensters, die gezien worden als de prominenten uit het deelnemersveld van het criterium, gaan één voor één van start. Dat doen zij vanuit het gemeentehuis. Via het bordes, waar speciaal een afrijpodium wordt gecreëerd, bereiken de rensters het parcours. Ze leggen vervolgens één ronde van 1720 meter af. Amy Pieters, in 2017 winnares van de Ronde van Lekkerkerk, is daarbij om 13.45 uur de eerste. Haar ploeggenote wereldkampioene Chantal Blaak start negen minuten later als laatste.

Na afloop van de Grote Prijs Gemeente Krimpenerwaard wordt de top drie van de tijdrit gehuldigd. Vervolgens gaat om 14.20 uur het criterium voor de vrouwen van start.

Startlijst tijdrit Grote Prijs Gemeente Krimpenerwaard
13.45 Amy Pieters (Boels-Dolmans) - mogelijk gemaakt door: KW Horeca
13.46 Rozanne Slik (FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope) - Ard Korevaar Personenschade
13.47 Natalie van Gogh (Parkhotel Valkenburg) - Leq Reclame & Druk