Klaar voor de start; Dit moet je allemaal weten!

Met de kermis, diverse andere activiteiten langs het parcours en natuurlijk de wielerronde, zit het publiek op Hemelvaartsdag goed bij de Ronde van Lekkerkerk. Het wielerprogramma staat komende donderdag 10 mei centraal en daarbij komen wereldtoppers naar de gemeente Krimpenerwaard. Met olympisch kampioene Anna van der Breggen, wereldkampioene Chantal Blaak en vele andere rensters uit de wereldtop en Nederlandse top, heeft de Ronde van Lekkerkerk misschien wel het sterkste startveld van een vrouwencriterium in Nederland.

De vrouwen krijgen ditmaal extra ruimte in het programma. Zo zal er om 13.45 uur eerst een tijdrit worden verreden over één ronde. Daaraan doen de tien meest prominente deelneemsters mee, die om 14.20 uur ook in het criterium starten. Naast Van der Breggen en Blaak, zijn Puck Moonen, Amy Pieters, Kirsten Wild, Lucinda Brand en Floortje Mackaij de meest in het oog springende namen. Een extra opvallend detail is dat de tijdrit onder de noemer Grote Prijs Gemeente Krimpenerwaard van start gaat vanuit het gemeentehuis.

Het sportieve programma begint donderdag al een stuk vroeger. Om 10.00 uur wordt op hetzelfde parcours als de wielerronde eerst de Hemelvaartsdag Loop georganiseerd door AV Start. Daarna is het vanaf 12.15 uur aan de wielrenners, waarbij eerst de Amateurs en Sportklasse renners in actie komen. In dat peloton van bijna honderd renners rijden ook vier renners uit Lekkerkerk mee; Matthieu Hendriks, Niek Koorneef, Niels van der Velden en Chris Verhoeff.

Ook sterk veld elite mannen wedstrijd
Nadat de vrouwen vervolgens hun twee wedstrijden hebben gereden, is het slotakkoord aan de elite en beloften mannen. Ook daar is het niveau hoog. Zo staan met Koos Jeroen Koers (Amstelveen) en Roy Pieters (Zwanenburg) twee van de drie voorgaande winnaars aan de start. Pieters is de broer van Amy Pieters, die vorig jaar de vrouwenwedstrijd won en dit jaar als eerste zal starten in de tijdrit. Naast de twee genoemde mannen komen onder andere Remco Schouten, Dylan van Zijl en Niels Boele als favorieten naar Lekkerkerk.

Meer dan wielrennen
Waar het publiek zich langs de kant prima kan vermaken met het kijken naar de verschillende wielerwedstrijden, is er voor hen ook meer te doen in Lekkerkerk. Onderdeel daarvan is natuurlijk de kermis, die van woensdag tot en met zaterdag open is. Daarnaast zal er ook rond de start- en finishlocatie van de koers genoeg te doen zijn. Zo zal het feest bij Partycentrum Amicitia, dat haar terras de hele dag open heeft, na de laatste wielerkoers doorgaan met live muziek van DJ Dixz.

- Klik hier voor het programma van de 56e Ronde van Lekkerkerk -
- Klik hier voor de deelnemerslijsten -