Vrouwen krijgen opnieuw hoofdrol in Ronde van Lekkerkerk

Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, wordt ook dit jaar de Ronde van Lekkerkerk verreden. In de 57e editie van het wielercriterium hebben de vrouwen opnieuw een hoofdrol in het programma. De in 2018 zo succevolle korte tijdrit keert terug in het programma, waarbij de tien meest prominente rensters in het deelnemersveld op een unieke manier aan het publiek voorgesteld worden. Aansluitend rijden de vrouwen hun criterium. Voorafgaand aan de vrouwenkoers is het criterium voor de amateurs en na de vrouwen rijden de elite/beloften mannen hun wedstrijd.

Net als bij voorgaande edities begint het sportieve programma op Hemelvaartsdag al in de ochtend. Dan wordt, voorafgaand aan het criterium, de Hemelvaartsdag gelopen. Vanaf 12.15 uur maken de wielrenners hun opwachting, met eerst de wedstrijd voor amateurs. Dat die goed aanslaat bij de renners is al duidelijk. Inmiddels hebben zich al bijna vijftig mannen ingeschreven. Na de koers voor amateurs rijden tien wielrensters 13.45 uur een tijdrit over één ronde, waarna om 14.20 uur het vrouwencriterium start. De elite/beloften mannen sluiten het sportieve programma met hun koers, die om 16.00 uur start.

De komende periode zullen via deze website, www.rondevanlekkerkerk.nl, weer diverse nieuwsberichten en interviews te lezen in aanloop naar de Ronde van Lekkerkerk. Ook zullen we de deelnemerslijsten geregeld bijwerken en na afloop onder meer de uitslagen publiceren. Volg ons daarnaast ook op Twitter en Facebook.

Foto: Stephan Tellier