Puck Moonen en Irene Schouten in Ronde van Lekkerkerk

Puck Moonen doet op Hemelvaartsdag opnieuw mee aan de Ronde van Lekkerkerk. De 23-jarige wielrenster uit Brabant bleek in 2018 een absolute blikvanger tijdens de wielerronde voor vrouwen. Moonen is ongekend populair op social media en werd in 2017 door FHM verkozen tot Mooiste Sportvrouw van Nederland. In datzelfde blad stond afgelopen winter ook een fotoshoot met Irene Schouten. Die 26-jarige schaatsster won bij de Olympische Spelen in Pyeongchang brons op de mass-start en is eveneens zeer populair op social media. Ook Schouten komt in Lekkerkerk aan de start.

Sinds 2017 rijdt Moonen voor het Belgische UCI-team Lotto-Soudal, waar ze onder meer ploeggenote is van de Belgische toprensters Lotte Kopecky en Annelies Dom. In hun gezelschap weet de Nederlandse wielrenster zichzelf ook steeds verder te ontwikkelen. Dat liet Moonen onder meer zien in de internationale wedstrijden die ze in de afgelopen seizoenen met haar team reed, maar ook in meerdere Nederlandse criteriums waarin ze haar opwachting maakte.

Schouten snelle leerling
Bij het marathonschaatsen is Irene Schouten het absolute goudhaantje. In die sport is ze de snelste sprinter van het peloton en rijgt ze de ene na de andere zege aan elkaar. Op de mass-start greep ze zelfs al twee keer het goud bij de WK afstanden. Voor de inwoonster van Wervershoof is wielrennen nog relatief nieuw. In 2017 debuteerde Schouten in koersverband. Ze reed tot nu toe tien koersen, maar was daarbij wel drie keer bij de beste zes. In juli vorig jaar werd Schouten zelfs tweede in de Ronde van Hoogkarspel, een thuiswedstrijd voor haar.

Foto: Stephan Tellier - Puck Moonen stond ook in 2018 aan de start van de Ronde van Lekkerkerk