Gina Hofland: 'Lekkerkerk zie ik als thuiswedstrijd'

Voor Gina Hofland is de Ronde van Lekkerkerk jaarlijks min of meer een thuiswedstrijd. De zondag 25 jaar geworden wielrenster komt uit Krimpen aan den IJssel en kan dus op de fiets naar het criterium komen. “De Ronde van Lekkerkerk is voor mij de wedstrijd die het dichtst bij is van alle koersen en daarom beschouw ik hem zeker als thuiswedstrijd”, vertelt ze. “Het is super leuk om in Lekkerkerk te rijden. Ieder jaar is er een goede sfeer en het is natuurlijk lekker dichtbij.”

Een jaar geleden kwam Hofland als 27e over de streep in Lekkerkerk. Dit jaar hoopt ze het beter te doen. “Ik wil het beter doen dan vorig jaar en vooral ook genieten.” Dat moet ze ditmaal dan wel doen met iets minder wedstrijdkilometers in de benen. “Ik ben dit jaar wat later aan het seizoen begonnen”, legt Hofland uit. “Doordat ik een operatie aan mijn arm heb gehad mis ik nu nog wat wedstrijdritme. Tot nu toe gaat het iedere wedstrijd beter en begint de vorm te komen.”

Tegen de toppers
Hoe dan ook, het wordt een lastige wedstrijd in de Ronde van Lekkerkerk, waar jaarlijks ook heel wat rensters van internationaal topniveau aan de start staan. “Dat vind ik wel lekker koersen juist. Dan wordt er direct vanaf het begin hard gereden en heb je niet het hollen en stilstaan. Daarbij zorgt het vele publiek langs de kant voor extra motivatie, door de aanmoedigingen en de goede sfeer.”

Foto: Stephan Tellier