Japans kampioene Eri Yonamine in Ronde van Lekkerkerk

De nationaal kampioene van Japan Eri Yonamine gaat op Hemelvaartsdag van start in de Ronde van Lekkerkerk. Daarmee doet er naast de Deense Amalie Dideriksen een tweede renster mee die in het kampioenstricot van haar land aan het vertrek verschijnt. Yonamine werd de afgelopen drie jaren telkens Japans kampioene op de weg. In de tijdrit is ze zelfs al vier keer op rij ongeslagen. Dat ze meer kan dan dat liet ze dit seizoen al meermaals zien. In koersen als de Strade Bianche en de Waalse Pijl speelde ze tot diep in de finale mee.

De 28-jarige Yonamine komt uit voor het Italiaanse team Ale-Cipollini. Voor die ploeg rijden ook twee Nederlandse rensters; Marjolein van ’t Geloof en Karlijn Swinkels. Zij starten allebei in Lekkerkerk en ook zij zijn bezig aan een goed seizoen. Zo wist Van ’t Geloof eerder deze maand derde te worden in de Trofee Maarten Wynants. Swinkels verraste een week geleden door de eerste etappe van de Vuelta a Burgos te winnen. De Brabantse renster, die in 2016 wereldkampioene tijdrijden werd bij de junior vrouwen, boekte daarmee haar eerste internationale zege bij de elite vrouwen.

Foto: Ale-Cipollini