Ronde van Lekkerkerk in 2022 weer georganiseerd

Nadat het evenement door de welbekende reden tot twee keer toe niet door kon gaan, staat de Ronde van Lekkerkerk in 2022 weer op het programma! Op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, wordt de 58e editie van de wielerronde verreden. De wielerkoers voor vrouwen, met vele toprensters aan de start, vormt opnieuw het hoofdonderdeel. Daarnaast rijden de amateurs mannen en de elite/beloften mannen een wedstrijd. Voorafgaand aan de wielerwedstrijden wordt ook de Hemelvaartsdagloop weer georganiseerd.

"We zijn ontzettend blij dat we de Ronde van Lekkerkerk dit jaar eindelijk weer kunnen organiseren", aldus Stichting Wielercomité Lekkerkerk voorzitter Bram Hofman. "De afgelopen jaren zijn voor heel veel mensen niet gemakkelijk geweest. Juist daarom is het zo mooi dat evenementen zoals de Ronde van Lekkerkerk weer georganiseerd kunnen worden. We kijken er dan ook erg naar uit om er op Hemelvaartsdag weer een ouderwets mooie dag van te maken."

En niet alleen de organisatie zelf kijkt uit naar het evenement, weet Hofman; "We merken aan de bedrijven dat zij ook graag weer zien dat we de wielerronde organiseren. Er is veel steun en dat is mooi om te zien. Dat zorgt er ook voor dat wij de schouders er weer onder kunnen zetten. Het programma van de wedstrijden zal weer hetzelfde zijn, waarbij we voorafgaand aan de wedstrijd voor de vrouwen ook weer een tijdrit rijden met tien wielrensters. Zo kunnen de meest prominente namen zich aan het publiek voorstellen."