Criterium in Lekkerkerk opnieuw zeer populair onder wielrenners

Ook na twee jaar afwezigheid blijkt de Ronde van Lekkerkerk erg populair onder wielrenners. Met nog ruim vijf weken te gaan tot het evenement, zit de wedstrijd voor elite/beloften mannen zelfs al een hele tijd vol. Het maximaal aantal deelnemers is daar bereikt. Kortom, een groot peloton zal door de straten van Lekkerkerk razen in de afsluitende wedstrijd. De verwachting is echter dat dat in de andere categorieën niet veel anders zal zijn, want ook daar loopt het aantal inschrijvingen vlot op.

De 58e Ronde van Lekkerkerk begint op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, om 12.15 uur weer met het criterium voor de amateurs mannen. Bij hen staan al ruim zeventig renners op de startlijst. Daarna is het aan de vrouwen, waar in de afgelopen jaren wereldtoppers de koers op hun naam wisten te schrijven. De tien meest prominente deelneemsters uit het startveld rijden vanaf 13.45 uur een tijdrit over één ronde, waarna om 14.20 uur het startscheld klinkt voor het criterium. De elite/beloften mannen beginnen om 16.00 uur aan hun koers.

Klik hier om naar de voorlopige deelnemerslijsten te gaan