Wereldkampioen Van Dijk en Lucinda Brand naar Lekkerkerk

Ellen van Dijk en Lucinda Brand doen op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, mee aan de Ronde van Lekkerkerk. De twee wielrensters van topteam Trek-Segafredo zijn op dit moment allebei Europees kampioen. Van Dijk als wegrenster en Brand als veldrijdster. Daarnaast is Van Dijk op dit moment de regerend wereldkampioene tijdrijden. Met hun deelname behoren de twee toprensters direct tot de topfavorieten voor de winst in het criterium.

De wedstrijd voor de vrouwen vormt ook dit jaar weer het spektakelstuk van de wielerronde, die toe is aan haar 58e editie. Op Hemelvaartsdag zullen tien prominente rensters uit het deelnemersveld vanaf 13.45 uur eerst een tijdrit over één ronde over het parcours rijden, om zich op die manier voor te stellen aan het publiek. Vervolgens start om 14.20 uur het criterium voor de vrouwen, dat net als bij de vorige edities een heel hoog niveau zal hebben.

Van Dijk en Brand verkeren momenteel in goede vorm. Eerstgenoemde begon het wegseizoen in februari direct sterk door in de Spaanse etappekoers Setmana Ciclista Valenciana, in haar Europese kampioenstrui, de tweede etappe te winnen. Vervolgens was ze de sterkste in zowel de tijdrit als het eindklassement van de EasyToys Bloeizone Fryslan Tour. In Parijs-Roubaix eindigde Van Dijk als zevende. Brand reed een ijzersterk cross-seizoen, waarin ze naast haar Europese titel ook onder meer tweede werd op het WK, en begon haar wegseizoen daardoor later. In Parijs-Roubaix wist ze het podium te behalen; derde.